Houtsoorten

Bij Wooden Quality Creations werken we uitsluitend met duurzame houtsoorten. Dit zorgt ervoor dat u lang kunt genieten van uw poolhouse, tuinkamer, tuinberging, carport of garage, en biedt een garantie voor kwaliteit.

 • Afrormosia

  Afrormosia is een houtsoort afkomstig uit Afrika. Afrormosia behoort tot de duurzaamste houtsoorten en heeft een prachtige goudbruine kleur. Zowel de kleur, fijne textuur als de toepassingsmogelijkheden van Afrormosia benaderen die van teak.

  Bekijk onze projecten in Afrormosia
 • Afzelia

  Afzelia is een zeer duurzame, stabiele en sterke houtsoort afkomstig uit Afrika. Het heeft een lichtoker tot bruinrode kleur. Afzelia is geschikt voor tal van toepassingen.

  Bekijk onze projecten in Afzelia
 • Padoek

  Padoek is een zeer duurzame en uitzonderlijk stabiele houtsoort afkomstig uit Midden- en West-Afrika. Het heeft een fraai koraalrood tot paarsbruin kernhout. Padoek is bijzonder geschikt voor hoogwaardige toepassingen, zoals buitenschrijnwerk.

  Bekijk onze projecten in Padoek
 • Eik

  Eik is een zeer sterke en duurzame loofhoutsoort uit onze streken. Het heeft een kleurenpalet variƫrend van licht- tot goudbruin of roosbruin. Daarnaast ondergaat eikenhout een prachtig natuurlijk vergrijzingsproces.

  Bekijk onze projecten in Eik
 • Thermisch hout

  Grenen, Ayous en Essen

  Thermisch behandeld hout is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor exotisch hout. Het ondergaat een menselijke behandeling om het geschikt te maken voor buitentoepassingen, hoewel exotisch hout van nature al duurzaam is. Thermisch behandeld hout biedt vergelijkbare voordelen op het gebied van levensduur en onderhoudsgemak, met als grootste verschil de prijs.

  Bekijk onze projecten in thermisch hout
 • Gebruik

  Al deze zeer sterke en duurzame houtsoorten worden gebruikt voor het bouwen van poolhouses, tuinkamers, garages & carports, terrasoverkappingen, eiken bijgebouwen, tuinbergingen, totaalprojecten en afsluitingen.

  Neem contact op voor meer info
 • Afspraak maken